Hardlopen kun je leren

Duur: 12 weken

Inhoud:

In groepsverband gaan we 1x per week volgens een programma van 12 weken de basisbeginselen van het hardlopen onder de knie krijgen.

Maximale groepsgrootte: 6 personen

Verzamelen

Ingang sportpark Rijkerswoerd

De pas 44, 6836 Arnhem

Programma

Week 1 start, kennismaking 40-50 min wandelen

Week 2 t/m 12 hardlopen kun je leren

Video- analyse (optioneel) € 35,-

Iedereen kan hardlopen leren, de kracht zit hem in:

-langzaam opbouwen

-goede begeleiding

-persoonlijke aandacht

Bij de opleiding "Bewust Hardlopen" heb ik geleerd hoe je hardlopen minder belastend kan doen. De nadruk ligt vooral op het ontspannen hardlopen waarbij de kans op blessure afneemt. Graag neem ik je mee in mijn enthousiasme, om te ervaren wat hardlopen mentaal en fysiek met je doet. Wat ik belangrijk vind is dat plezier voorop staat; dit zal de eerste weken niet altijd meevallen. Dus: luister naar je lichaam en ga niks forceren. Gaat het in het begin niet zoals je het hebt verwacht? Bedenk dan dat geen enkele verandering vanzelf gaat. Dit kost tijd, energie en doorzettingsvermogen. Gelukkig heb je mij om je daarbij te helpen!

Video-analyse door opnames

Met een video-opname word je bewust van je huidige looppatroon. Dit geeft de mogelijkheid om je looppatroon te optimaliseren. Er wordt een zij,-voor en achterkant opname gemaakt. Bij de video-analyse kijken we naar je loophouding en loopbeweging. Wist je dat kleine aanpassingen in je huidige looppatroon ervoor kunnen zorgen dat je nog meer plezier krijgt in het hardlopen?

Blijf in beweging!

Plan buiten de gezamenlijke training zelf 2x per week een ander sportmoment in. Zo blijf je in het ritme en bouw je alles geleidelijk op.

Deelname als je:

- minimaal 1 uur achter elkaar kunt bewegen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen

- gezond bent; bij twijfel raadpleeg je (huis)arts

- BMI < 32 *)

Doel:

- minimaal 30 minuten achter elkaar kunnen hardlopen

- fitter voelen

- conditie verbeteren

In4health staat open voor eigen ideeën, dus wil je bijvoorbeeld met een groep vrienden of vriendinnen trainen of wil je graag een keer meedoen aan een evenement, laat het maar weten.

Start programma's

Regelmatig starten er programma's, houdt de website/facebook dus goed in de gaten! Individuele begeleiding kan altijd in overleg, voor informatie bel of mail gerust.